Линија Бихаћ-Сарајево оправдала очекивања: Возом путовало 2.000 путника

nezavisne.com
Линија Бихаћ-Сарајево оправдала очекивања: Возом путовало 2.000 путника

Бихаћ - Жељезничка линија између Бихаћа и Сарајева, успостављена прије два мјесеца, показала је пуно економско оправдање будући да је возом на тој релацији у поменутом периоду путовало више од 2.000 путника, потврдио је Самир Алагић, директор бихаћке дирекције “Жељезница ФБиХ”.

Он је истакао како у том предузећу разматрају увођење нових жељезничких линија на обновљеној траси Унске пруге.

“Најизгледније је покретање редовног путничког воза између Новог Града и Бихаћа. Ревитализација пруге пружа Унско-санском кантону нове развојне прилике кад су у питању превоз робе и путника, посебно након израженог интереса кинеских инвеститора у сусједној Хрватској да улажу у у обнову и модернизацију Унске пруге до државне границе с Босном и Херцеговином”, истакао је Алагић.

Премијер УСК Хусеин Рошић каже како је Влада којој је на челу спремна суфинансирати изградњу и уређење пружних прелаза.

“Драго ми је што 'Жељезнице ФБиХ' озбиљно размишљају о даљем развоју жељезничког саобраћаја на нашем кантону”, казао је Рошић.

Према његовим ријечима, увођење нове жељезничке линије од Новог Града до Бихаћа повезало би Босанску Крупу, Босанску Отоку и бројна оближња насеља, што би имало велики значај за превоз путника, посебно ученика и радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана