Ласерски показивачи и пиштољи играчке повлаче се са тржишта БиХ

Срна
Ласерски показивачи и пиштољи играчке повлаче се са тржишта БиХ

Сарајево - На тржишту БиХ пронађено је пет ласерских показивача, три ласерска пиштоља - играчке, те један ласерски мач - играчка, који спадају у групу несигурних производа, јер ласерски сноп који емитују може да доведе до повреде ока и оштећења вида.

Ријеч је о ласерским показивачима “Пет у један”, “Вив 050”, “Три у један”, “Три сестре”, “Ласер и лед лајт 806”, пиштољима “824 ер спорт ган”, “Ерсофт ган зе ку 737 плус плус” и “Пустињски орао”, сви поријеклом из Кине, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Сви увозници ових играчака предузели су мјере повлачења производа и њихово уништавање, а потрошачима који су купили ове производе препоручује се да их престану употребљавати и врате трговини у којој су купљени.

Са тржишта БиХ биће повучене и зелене столице за сједење “Дерби Бирки”, произведене у Италији, јер су нестабилне и може врло лако доћи до повреде лица које је користи.

Агенција препоручује потрошачима који су купили ову столицу да је престану користити и да је врате увознику или малопродајној трговини.

Из Агенције подсјећају да је увозник “Хипомаркет” из Сребреника предузео добровољне мјере повлачења са тржишта, поврата од потрошача, уништавања производа, те обавјештавања потрошача о ризицима и начину поврата производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана