Laktaši ustupaju zemljište MUP-u

M. L.
Laktaši ustupaju zemljište MUP-u

Laktaši - Opština Laktaši dodijeliće Ministarstvu unutrašnjih poslova RS zemljište u Zalužanima na kojem je planirana izgradnja centra za obuku i smještanje većeg broja organizacionih jedinica.

Načelnik Laktaša Miroslav Kodžoman kazao je da je MUP RS iskazao potrebe za zemljištem u Zalužanima i prostorom gdje se nalazi kasarna Sarica, koje je u vlasništvu opštine Laktaši.

- Ovo zemljište je veoma značajno za nas, prvenstveno zbog razvoja komunalnih djelatnosti, jer je mjesna zajednica Trn jedna od najvećih u RS. Radimo na tome da komunalne usluge budu dostupne svima. Dogovoreni su uslovi za dodjelu zemljišta MUP-u - kaže Kodžoman.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je rekao da su sa Gradskom upravom Banjaluka riješili veći dio posla u vezi sa preuzimanjem zemljišta u Zalužanima.

- Ostalo je da bude riješena procedura za dio zemljišta koji pripada Laktašima i blizu smo dogovora - rekao je Lukač.

U kasarni Sarica se nalazi Specijalna jedinica policije. Ona bi trebalo da bude premještena u Zalužane, a na prostoru kasarne bi bila smještena Stanica policije Trn.

- Razgovarali smo i o budućoj lokaciji za Vatrogasnu jedinicu, Civilnu zaštitu, vrtić i slične objekte koji su potrebni Laktašima - kazao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana