Квар оставио Србац без воде

Д. Ј.
Квар оставио Србац без воде

Србац - Комплетно градско подручје Српца и неколико околних села због квара на главном цјевоводу већ данима имају проблема са водоснабдијевањем, а јуче је због извођења радова дошло до потпуне обуставе испоруке воде.

Квар је избио још у суботу на локалитету код рјечице Савице у Пријебљезима, гдје је пукла цијев у армираном бетону на дубини од четири метра.

Замјеник директора србачког “Водовода” Јефто Поповић каже да је ово најтежи квар који се могао догодити на овом цјевоводу јер до локације квара није могуће доћи у кратком периоду, због чега је одлучено да буде извршено преспајање испод Савице новим цијевима у дужини од 60 метара.

- Већ данима обављамо припремне активности, а данас смо у потпуности обуставили испоруку воде како бисмо извршили преспајање. Ангажована је бројна механизација и најмање 15 људи који активно раде на рјешавању овог проблема - истакао је јуче Поповић. Процјењује се да ће санација овог квара коштати између 40.000 и 50.000 КМ.

Мјесто квара обишао је и начелник Српца Млађан Драгосављевић који се увјерио да се радови одвијају планираном динамиком.

- Похвалио бих раднике “Водовода” због максималне ангажованости да у што краћем року санирају квар и поред неприступачности терена и високих температура - рекао је Драгосављевић. У сарадњи са цивилном заштитом локална управа је обезбиједила цистерне са водом у свим насељима у којима је дошло до прекида у водоснабдијевању. Квар је, према плану, требало да буде саниран синоћ, а у случају да радови не буду завршени, цистерне ће до даљег бити на располагању мјештанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана