Krovna organizacija stub brige o Srbima u FBiH

Srna
Krovna organizacija stub brige o Srbima u FBiH

Banjaluka - Predsjednik Inicijativnog odbora srpskih zavičajnih udruženja Brane Pećanac izjavio je da je neophodno formirati krovnu organizaciju - zajednicu srpskih zavičajnih udruženja, koja će biti stub okupljanja i brige o položaju Srba u FBiH.

- Inicijativni odbor srpskih zavičajnih udruženja utvrdiće termin za održavanje velikog skupa predstavnika svih zavičajnih udruženja, Srpske pravoslavne crkve i vlasti RS na kome bi bila formirana krovna organizacija - rekao je Pećanac. On je istakao da će na skupu biti usvojen tekst proglasa sa namjerom da budu objedinjene i podstaknute na aktivnije javno djelovanje sve društvene snage koje sagledavaju ogromnu vrijednost ove inicijative.

- Prelomni je trenutak. Ovo je nacionalno odgovorna i istorijska odluka. Ona je narodni, a ne politički projekat i upravo zbog toga će buduća zajednica srpskih zavičajnih udruženja u fokus dugoročnog djelovanja staviti srpsko nacionalno pitanje u FBiH, pri čemu će se prioritetno oslanjati na našu Crkvu, RS i Srbiju - najavio je Pećanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana