Кровна организација стуб бриге о Србима у ФБиХ

Срна
Кровна организација стуб бриге о Србима у ФБиХ

Бањалука - Предсједник Иницијативног одбора српских завичајних удружења Бране Пећанац изјавио је да је неопходно формирати кровну организацију - заједницу српских завичајних удружења, која ће бити стуб окупљања и бриге о положају Срба у ФБиХ.

- Иницијативни одбор српских завичајних удружења утврдиће термин за одржавање великог скупа представника свих завичајних удружења, Српске православне цркве и власти РС на коме би била формирана кровна организација - рекао је Пећанац. Он је истакао да ће на скупу бити усвојен текст прогласа са намјером да буду обједињене и подстакнуте на активније јавно дјеловање све друштвене снаге које сагледавају огромну вриједност ове иницијативе.

- Преломни је тренутак. Ово је национално одговорна и историјска одлука. Она је народни, а не политички пројекат и управо због тога ће будућа заједница српских завичајних удружења у фокус дугорочног дјеловања ставити српско национално питање у ФБиХ, при чему ће се приоритетно ослањати на нашу Цркву, РС и Србију - најавио је Пећанац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана