Крајњи рок за старе студенте академска 2019/2020 година

nezavisne.com
Крајњи рок за старе студенте академска 2019/2020 година

Бањалука – За студенте који студирају по старом програму, односно по Закону о универзитету, највјероватније ће доћи до продужења рока за окончање студијских циклуса до академске 2019/2020 године, поручено је данас након састанка Срђана Рајчевића, министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС и представника старих студената.

Рајчевић је рекао да су данас постигли договор да ће ићи у правцу продужења законског рока, односно измјене и допуне Закона о високом образовању, гдје ће један члан закона измјенити на начин да се иде у корист студената и да се продужи овај рок за окончање студија.

“Мислим да смо то рјешили на један обострано прихватљив начин, процјена министарства на чијем сам челу и Владе РС је да нисмо у позицији да изгубимо било којег високообразованог човјека, те смо наравно узели у обзир и околности који су ови људи имали приликом студирања”, рекао је Рајчевић.

Рајчевић је нагласио да не могу утицати на то ко ће окончати своје студије у оквиру овог рока, али да су као Влада РС и као надлежно министарство изашли у сусрет студентима, те је нагласио да се нада да ће коначно измјенама закона које ће упутити у скупштинску процедуру тај проблем бити рјешен.

Он је истакао да је то довољно добро рјешење, те да је договорено да заиста више неће бити продужење рокова.

“Ово је коначно и финално продужење рока, те мислим да ћемо тиме завршити све са овим проблемом”, каже Рајчевић.

По подацима овог министарства постоји још око 2.000 студената по старом програму на сва три студијска програма, додипломске, постдипломске и докторске студије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана