Ковачевић: Очекујемо завршетак карго центра до краја године

Срна
Ковачевић: Очекујемо завршетак карго центра до краја године

Бањалука - Вршилац дужности генералног директора Међународног аеродрома Бањалука Душко Ковачевић рекао је да ће ово предузеће изградњом карго центра, чији се завршетак очекује крајем године, добити модеран објекат, те да ће моћи изаћи на тржишну утакмицу када је ријеч о карго саобраћају.

Ковачевић је навео да је вриједност радова 1,3 милиона КМ, те да су данас званично отпочели радови на усклађивању изведене конструкције са одобрењем за грађење карго центра и одобреном пројектном документацијом.


“Надам се да ћемо брзо након овога добити модеран карго центар, који ће за нас пуно значити, јер причати о карго саобраћају без одговарајуће инфраструктуре нема смисла”, рекао је Ковачевић новинарима у Бањалуци.

Он очекује да ће карго центар, чији је капацитет 900 метара квадратних, обезбиједити значајне приходе, те да ће управа предузећа учинити све да привуче потенцијалне кориснике карго центра.

“Већ смо имали одређене контакте са пословним партнерима из Кине, Индије, Европе и других земаља, али без изграђеног карго центра нисмо могли причати о конкретним стварима”, рекао је Ковачевић.

Он је истакао да наставак радова на изградњи карго центра представља један од највећих изазова за управу бањалучког аеродрома.

“Осим овог, приоритети су интензивирање путничког саобраћаја, а томе ће значајно допринијети уговор који смо потписали са компанијом жРајан ерж, те уређење аеродромске зграде, која је сада сређена и модернизована”, рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, “Рајан ер” као највећа европска нискотарифна компанија, са летовима са бањалучког аеродрома креће 29. октобра, а представници ове компаније задовољни су потражњом и продајом авионских карата.

“Цијене карата за прве летове за Брисел, Меминген и Стокхолм су 19,90 евра у једном правцу, што је веома повољно и мислим да ће наши грађани имати велики бенефит од тих летова”, рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана