Kotor Varoš: Bijeg od blokade u posljednji čas

V. K.
Kotor Varoš: Bijeg od blokade u posljednji čas

Kotor Varoš - Odluka o privremenom finansiranju za april trebalo bi da bude usvojena danas na posebnoj sjednici Skupštine opštine Kotor Varoš, čime će privremeno biti spriječen totalni finansijski kolaps te lokalne zajednice.

Zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu i političkih previranja, opština od početka godine preživljava na odlukama o privremenom finansiranju, koje su usvajane iz mjeseca u mjesec, a posljednja za mart juče je istekla. Ukoliko ne bi bila produžena, bile bi obustavljene sve isplate iz budžeta.

Načelnik Kotor Varoša Dalibor Vučanović iz SNSD-a kazao je da je upozorio Skupštinu, koju čine odbornici iz SDS-a, PDP-a i SDA, da opštini prijeti potpuna blokada i da je potrebno donijeti novu odluku o privremenom finansiranju ili usvojiti budžet za 2015. godinu, koji je već nekoliko puta bezuspješno predlagao.

- Predloženi budžet je u proceduri od novembra prošle godine i prošao je procedure, ali nije bilo volje da bude usvojen - kazao je Vučanović.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Miodrag Petrović je kazao da će danas biti usvojena nova odluka o privremenom finansiranju i da će time pokazati građanima da im je stalo da ne budu obustavljene isplate iz budžeta.

Na osnovu dosadašnjih odluka o privremenom finansiranju opština je imala na raspolaganju 390.000 KM mjesečno, ali zbog izostanka budžeta nisu moguća kapitalna ulaganja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana