Космос корак од уговора са Србијом

М. Ми.
Космос корак од уговора са Србијом

Бањалука - Министарство одбране Србије, поред уговореног посла са паљанском Фабриком мотора специјалне намјене и бијељинским "Орлом", потписаће уговор и са бањалучким "Космосом" за ремонт војних постројења.

Министарство одбране Србије још раније је исказало интересовање за сарадњу са Фабриком мотора специјалне намјене, "Орлом" и "Космосом" и посљедњих мјесеци вођени су интензивни преговори како би били потписани уговори.

- Крајем 2017. године потписан је уговор између Министарства одбране Србије и Фабрике мотора специјалне намјене за ремонт тенковских мотора и освајање новог типа мотора за потребе Војске Србије. "Орао" већ реализује уговор са Министарством одбране Србије за ремонт авионских мотора - казали су у Министарству индустрије, енергетике и рударства РС и додали да је проширење сарадње са Србијом значајно са становишта упошљавања производних капацитета намјенске индустрије РС.

У "Космосу" истичу да су ушли у завршну фазу преговора са Министарством одбране Србије и да очекују да они ускоро буду окончани потписивањем уговора о генералном ремонту војних система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана