Копуз: Настављамо традацију Војске Републике Српске

Срна
Копуз: Настављамо традацију Војске Републике Српске

Петрово - Командант Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Недељко Копуз рекао је данас да је мисија овог пука да његује војно насљеђе Војске Републике Српске, те културно-историјско насљеђе српског народа у оквиру Оружаних снага БиХ.

На прослави крсне славе Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука у манастиру Свети Никола на Озрену, Копуз је рекао да се слава обиљежава достојанствено, уз помињање свих српских јунака од Косовског боја до данас.

Он подсјећа да је Видовдан након 12. маја 1992. године узет за крсну славу Војске Републике Српске, а кнез Лазар за њеног заштитника.

Копуз појашњава да је Озрен поднио велико страдање у одбрамбено-отаџбинском рату и да је данашња манифестација подсјећање на те јунаке којима се дугује захвалност за укупан допринос у стварању Републике Српске.

Он је навео да се команда Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука у његовању традиције и обичаја ослања на пјешадијске батаљоне смјештене у Бијељини, Бањалуци и Билећи, који су једнонационално попуњени.

Након Свете архијерејске литургије и парастоса у манастиру Свети Никола које је служио Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Атанасије, прослава ће бити настављена ломљењем славског колача и културно-умјетничким програмом.

Литургији је присуствовао помоћник министра одбране БиХ Борис Јеринић, а очекује се долазак предсједника Републике Српске Милорада Додика, министра рада и борачко-инвалидске заштите Миленка Савановића, министра индустрије, енергетике и рударства Петра Ђокића, као и чланова Мото-клуба "Ноћни вукови" који су претходно положити вијенац на споменик најмлађем српском борцу Споменку Гостићу у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана