Kontrola vozila radarom “dual” na području Banjaluke od sutra do 6. februara

Srna
Kontrola vozila radarom “dual” na području Banjaluke od sutra do 6. februara

Banjaluka - Na putevima u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka od sutra do 6. februara biće kontrolisano prekoračenje dozvoljene brzine vozila pomoću radarskog sistema “dual”.

Kontrola će biti vršena na području Banjaluke, Laktaša, Prnjavora, Kotor Varoša i Čelinca, a ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Radarski sistem “dual” evidentira brzinu kretanja vozila u obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

U saopštenju se napominje da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “dual” radarom obavještenje se dostavlja na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana