Конференција беба” у Бањалуци окупила велики број малишана

nezavisne.com
Конференција беба” у Бањалуци окупила велики број малишана

Бањалука - “Конференција беба” одржана вечерас у парку “Петар Кочић” окупила је велики број малишана, а међу њима за најмлађу бебу и уједно предсједника трочланог предсједништва “Конференције беба” проглашен је Константин Граховац.

Најстарија беба на овој манифестацији и други члан овог предсједништва је Ања Јањић, а беба са највише браће и сестара и трећи члан је Милош Савановић.

Најмлађи учесници “Конференције беба” такмичили су се у пузијади, а побједу је однијела најбржа беба Урош Прерадовић.

Мало старији малишани су се такмичили у бициклијади и ролеријади.

На овој конференцији награђени су и сви присутни близанци, као и “Видовданске” бебе.

Ни родитељи нису били изостављени такмичарског дијела манифестације па су се тако маме такмичиле у брзом ходању са колицима.

Очеви су се одмјерили у брзом пресвлачењу беба, и то на сталку за пресвлачење које је за ову пригоду донирали из бабџ схоп “Ана”.

Бројни спонзори су за све побједнике такмичења издвојили бројне награде, међу којима је награда НЛБ банке од 100 КМ за трочлано предсједништво “Конференције беба”.

Соња Давидовић, министар породице, омладине и спорта, рекла је да је ово министарство поред “Конференције беба” у Бањалуци исте манифестације организовало и у још 39 локалних заједница у РС.

“Ова манифестација је прилика да окупимо оно најљепше и највриједније што имамо, а то су дјеца. Пожељели смо им да имају срећно дјетињство. Лично сам им пожељела да имају што више браће и сестара”, рекла је Давидовићева.

Владо Ђајић, члан Одбора за наталитет РС и генерални директор Универзитетско клиничког центра РС, овом приликом је казао да је овај одбор кренуо у озбиљну пронаталитетну политике у РС.

“Заједно са надлежним институцијама ћемо створити све предуслове за будуће мајке и дјецу да им створимо финансијску сигурност. Јер највеће богатство које сви имамо су дјеца”, рекао је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана