Комић остаје на челу Републичког завода за статистику

В. К.
Комић остаје на челу Републичког завода за статистику

Бањалука - Вршилац дужности директора Републичког завода за статистику Јасмин Комић освојио је максималан број бодова на конкурсу за избор новог челника те установе.

Комић је у мају ове године постављен у фотељу директора са мјеста министра науке и технологије Републике Српске, када је дотадашња директорица Републичког завода за статистику Радмила Чичковић постављена за вршиоца дужности директора "Електропривреде РС".

Агенција за државну службу РС расписала је у августу јавни конкурс за избор директора Републичког завода на који су стигле три пријаве. Уз Комића, пријавиле су се Александра Бабић и Дијана Кременовић, обје из Бањалуке.

Интервјуи са кандидатима обављени су у понедјељак.

- Јасмин Комић добио је 50 од могућих 50 бодова - објављено је на званичној интернет страници Агенције за државну службу РС.

Комић је раније истакао да ће му, ако буде изабран за новог директора, приоритети бити јачање Завода за статистику у кадровском, материјалном и сваком другом погледу, као и проширење обима статистичких истраживања те подизање квалитета на виши ниво.

- На тај начин ћемо побољшати сагледавање свих дешавања у друштву и привреди, јер се статистички подаци врло често користе за разне анализе и истраживања - рекао је Комић и додао да и сада раде по свим европским стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана