Kolovozi zasnježeni, mokri i klizavi

Srna
Kolovozi zasnježeni, mokri i klizavi

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su pretežno mokri, mjestimično zasnježeni i klizavi, a na području Kneževa ima mjestimično ugaženog snijega na asfaltu.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a jutros je nešto izraženija na području Istočnog Sarajeva i Sokoca, saopšteo je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je zbog radova preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - međuentitetska granica, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, kao i na magistralnom pravcu Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će povremene petnaestominutne obustave biti aktivne svaki puni čas radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH jutros se saobraća otežano i usporeno, snijeg slabog do umjerenog inteziteta pada u centralnom i istočnom dijelu, a u višim planinskim predjelima zadržava se na kolovozu. Zbog niskih jutarnjih temperatura i u nižim područjima moguća je poledica kolovozu.

Na snazi je obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, zbog aktiviranja klizišta, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih čekanja.

 

Danas oblačno s padavinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom.
Poslije podne ili u večernjim časovima očekuje se prestanak padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na jugu umjerena do pojačana, bura.

Najviša dnevna temperatura biće od nula do pet, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus devet, Han Pijesak minus četiri, Čemerno, Kupres minus tri, Višegrad minus dva, Sokolac minus jedan, Sarajevo, Tuzla, Foča, Mrkonjić Grad nula, Bijeljina, Zvornik, Doboj, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Zenica jedan, Banjaluka, Gacko, Gradiška, Bihać, Livno, Novi Grad dva, Drvar tri, Bileća pet, Mostar, Stolac, Trebinje sedam stepeni Celzijusovih.

Na Bjelašnici je u 7.00 časova izmjereno deset centimetara snijega, na Han Pijesku četiri, Foči i Višegradu dva centimetra, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana