Код Сокоца подижу крст висок 12 метара

Срна
Код Сокоца подижу крст висок 12 метара

Источно Сарајево - У близини будућег викенд-насеља у Видрићима код Сокоца почела је припрема темеља за подизање крста висине 12 метара и темеља будуће цркве, уз благослов митрополита дабробосанског Хризостома, рекао је један од донатора и директор фирме "Путеви" Зворник Милан Станојевић.

Станојевић је истакао да ће крила крста на Голом брду у Видрићима бити дуга шест метара. Спомен–крст ће бити затворен лимом од пет милиметара.

"Рубови крста ће бити украшени златним обрвама у три димензије по 12 центиметара са лица и са страна", истакао је Станојевић.

Према његовим ријечима, ово обиљежје биће изграђено до средине децембра, а чину освештања крста присуствоваће Његово високопреосвештенство митрополит Хризостом.

Станојевић је навео да ће у непосредној близини крста у Видрићима бити изграђена и мања црква, по узору на цркву на Мећавнику.

Он је рекао да је идејно рјешење за овај подухват урадио Новица Мотика, сликар и архитекта из Зворника.

У селу Видрићи, три километра од Сокоца, у близини магистралног пута Сарајево-Зворник у октобру је почела изградња викенд-насеља у коме су до сада изграђене три викенд-куће које ће бити опремљене у етно-стилу, а на прољеће ће, према ријечима Станојевића, градња бити настављена.

Станојевић је нагласио да ће се на овом локалитету градити у наредних десет година, по узору на Златибор.

Један од иницијатора изградње викенд-насеља и спомен-крста у Видрићима, Милан Јоловић Легенда рекао је да ће за изградњу крста у Видрићима бити потребно око 14.000 КМ и да ће дио средстава од око 8.000 КМ издвојити Удружење дрвопрерађивача "Романија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана