Kобна кривина код Тутњевца и даље страх за возаче

АТВ
Kобна кривина код Тутњевца и даље страх за возаче

Бањалука - У последњих мјесец дана догодило се најмање пет саобраћајних незгода на путу Бањалука-Прњавор код мјеста Бошковићи.

Живко Милкић живи на брду изнад превоја Тутњевац и већ 30 година свако мало свједочи стравичним сценама.

"Чим мало падне киша, ту је увијек удес, људи гину, људи се преврћу, по три-четири аута знају се преврнути у року од сат времена", каже  Малкић.

Са сином неријетко вози страдале до хитне помоћи јер мора одмах да се реагује, прича Живко. Због контра нагиба на тој кривини, ауто лако излети са пута, али то није једини проблем.

Највећи проблем на овој кривини је дотрајао и клизав пут, кажу у МУП-у. Иако возачи прилагоде брзину, када падне киша углавном дође до саобраћајне незгоде.

У МУП-у увјеревају да редовно о несрећама информишу Путеве Републике Српске и ресорно министарство. Сигурни су да би једна тзв. гребалица, ријешила проблем.

"Мислим да  један од начина за њихово дјеловање јесте тзв. гребање гдје би они тим гребањем повећали ефективу односно могућност пријањања пнеуматика на сам коловоз", рекао је  Жељко Перовић, замјеник командира полицијске станице Лакташи.

У Путевима Српске нису хтјели да коментаришу "гребање" пута као опцију. Увјеравају да ће ријешити проблем, али не знају када.

"У току је израда пројекта санације и означавања опасних мјеста гдје је предвиђено да се опасно мјесто ‘Тутњевац’ у потпуности обради ( изврши санација опасног мјеста). Реализација овог пројекта зависи од расположивих финансијских средстава", истичу у Путевима Српске.

"Наша агенција за безбједност саобраћаја снима стање тако да ћемо вјероватно видјети са нашим јавним предузећем може ли се шта ту предузети, али у сваком случају мислим да ћемо отварањем дијела аутопута растјеретити тај дио пута па се надам мањом учесталошћу тих незгода", рекао је Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза.

Дионица ауто-пута од "Маховљанске петље" до Друговића дуга десет километара  биће пуштена у саобраћај 1. октобра што за возаче који ће радије старим путем, и није ријешење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана