Knjiga Radovana Karadžića - istina o Srbima

Srna
Knjiga Radovana Karadžića - istina o Srbima

Banjaluka - Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da je značaj knjige "Mermerne istine o Bosni" Radovana Karadžića u tome što govori istinu o Srbima i njihovoj teškoj borbi za slobodu na prostorima BiH.

"Svojevrsna poruka mladima je da iz istorije nešto nauče kako im se ne bi desilo ono što je starije generacije koštalo slobode", rekao je Savanović koji je večeras u Banjaluci prisustvovao promociji Karadžićeve knjige.


Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da bi trebalo biti više knjiga poput ove u dokazivanju istine o Srbima, njihovom položaju, srpskom stradanju posebno nakon dugogodišnje zapadne propagande koja je jednostrano pokazivala istinu o ovim prostorima, posebno dešavanjima u proteklom ratu.

"Za pojedine događaje koji su u svjetskoj javnosti odjeknuli, a odgovornost je pripisana Srbima, postoje urađene ekspertize, čak i stranaca, koje su dokazale da se to nije desilo tako kao što tvrdi dio javnosti ili kako to tvrde pojedina tužilaštva u Federaciji BiH /FBiH/ ili Tužilaštvo BiH", rekao je Savčić.

Priređivač knjige "Mermerne istine o Bosni" Miroslav Toholj rekao je da ova knjiga dezavuiše klišee i stereotipe o BiH i dugoročno gledano predstavlja stoljetnu vrijednost.

"Od završetka rata u BiH srpska strana je trebala svaki dan da ponavlja činjenice koje se nje tiču i koje brane njenu čast", rekao je Toholj, ističući da takve činjenice treba ponavljati u trenutku jedinstva koje postoji u Srpskoj uoči referenduma o Danu Republike.

Goran Petronijević, član tima odbrane Radovana Karadžića, rekao je da knjiga dokumentovano, sa pravnog, istorijskog, pomalo filozofskog gledišta, predstavlja sve ono što se u sudskom postupku protiv njega dogodilo.

Petronijević kaže da je u knjizi predstavljena strategija odbrane, ali i analizirane činjenice iznijete u fazi dokaznog postupka.

"Naš zadatak jeste da branimo Radovana Karadžića u drugostepenom postupku, nakon prvostepenog postupka u kojem smo branili srpski narod, Republiku Srpsku i Srbiju", rekao je Petronijević.

Knjiga Radovana Karadžića "Mermerne istine o Bosni" prethodno je promovisana na Palama i u Bijeljini. Izdavači knjige su "Pravoslavna riječ" i "Igam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana