Knjiga Milana Dašića na izložbi u Njujorku: Glas o stradanju djece u Jasenovcu ne smije utihnuti

Knjiga Milana Dašića na izložbi u Njujorku: Glas o stradanju djece u Jasenovcu ne smije utihnuti 01.02.2018 07:29 | A. J. R.

Banjaluka - Knjiga banjalučkog publiciste Milana Dašića "Iz kolijevke u Jasenovac" našla se među literaturom koja je izložena u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku u sklopu izložbe "Jasenovac - pravo na nezaborav".

Dašić kaže da je ponosan što je upravo njegovo djelo, za koje je od Ministarstva inostranih poslova Srbije dobio povelju, izloženo u SAD kako bi se svijet mogao upoznati sa stradanjima u Jasenovcu.

- U knjizi su navedena imena i podaci o 19.432 djece sa Kozare i drugih srpskih krajeva koji su u jasenovačkim logorima ubijeni na najsuroviji način. Na velikom ekranu u Njujorku svakodnevno se ispisuju imena te djece i počastvovan sam što je moj rad poslužio za upoznavanje svjetske javnosti sa srpskim stradanjem - rekao je Dašić.

On je istakao da je ova izložba, koja je otvorena 25. januara u Njujorku, veoma značajna kako bismo još jednom svijetu ukazali na zločine NDH koji su odnijeli 700.000 života Srba, Jevreja, Roma i antifašista.

- Važno je da se daleko čuje glas o stradanjima, a još je važnije da ti zločini nikada ne odu u zaborav - rekao je Dašić i istakao da trenutno priprema novu knjigu "Sa ognjišta u Jasenovac", koja će biti objavljena na četiri jezika.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica