Књига Милана Дашића на изложби у Њујорку: Глас о страдању дјеце у Јасеновцу не смије утихнути

А. Ј. Р.
Књига Милана Дашића на изложби у Њујорку: Глас о страдању дјеце у Јасеновцу не смије утихнути

Бањалука - Књига бањалучког публицисте Милана Дашића "Из колијевке у Јасеновац" нашла се међу литературом која је изложена у сједишту Уједињених нација у Њујорку у склопу изложбе "Јасеновац - право на незаборав".

Дашић каже да је поносан што је управо његово дјело, за које је од Министарства иностраних послова Србије добио повељу, изложено у САД како би се свијет могао упознати са страдањима у Јасеновцу.

- У књизи су наведена имена и подаци о 19.432 дјеце са Козаре и других српских крајева који су у јасеновачким логорима убијени на најсуровији начин. На великом екрану у Њујорку свакодневно се исписују имена те дјеце и почаствован сам што је мој рад послужио за упознавање свјетске јавности са српским страдањем - рекао је Дашић.

Он је истакао да је ова изложба, која је отворена 25. јануара у Њујорку, веома значајна како бисмо још једном свијету указали на злочине НДХ који су однијели 700.000 живота Срба, Јевреја, Рома и антифашиста.

- Важно је да се далеко чује глас о страдањима, а још је важније да ти злочини никада не оду у заборав - рекао је Дашић и истакао да тренутно припрема нову књигу "Са огњишта у Јасеновац", која ће бити објављена на четири језика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана