Клиника за плућне болести пресељена из центра града на Паприковац

nezavisne.com
Клиника за плућне болести пресељена из центра града на Паприковац

Бањалука - Поводом пресељења Клинике за плућне болести са локације у центру града Бањалука на ИВ реконструисану етажу (крила А и Б) Централног медицинског блока Универзитетског клиничког центра РС, просторије су обишли представници Владе РС, предсједник Народне скупштине, градоначелник Бањалуке као и представници ове институције са особљем.

"Ово је посебан дан за пацијенте и запослене ове Клинике јер смо након више деценија прешли у просторије какве заслужујемо", рекао је Владо Ђајић, в.д. директора УКЦ РС.

Према ријечима Драгана Богданића, министра здравља и социјалне заштите РС ово хе највећи догађај посљедњих 50 година за здравство РС.

"Уложено је до сада и до 700 милиона КМ у протеклих 12 година", рекао је Богданић, те је додао да се сада могу посветити додатној едукацији кадра.

Преостале клинике из града требају се премјестити током 2018. године када ћемо на једном мјести бити заокружен здравствени систем.

Жељка Цвијановић, премијер РС рекла је да је циљ стварање бољих услова у здравству с минималним давањима пацијената.

Ова клиника је са радом у реконструисаној етажи на Паприковцу почела 23. децембра, и то је прва клиника УКЦ-а која је са локације у центру града пресељена на Паприковац.

Пацијентима Клинике за плућне болести, која има више од 1.500 метара квадратних реконструисаног простора, на располагању су савремено опремљене просторије укупног капацитета 60 кревета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана