Kinezi žele da grade autoput

M. Č.
Kinezi žele da grade autoput

Banjaluka - Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović potpisao je u četvrtak sa predstavnicima Kineske korporacije za puteve i mostove memorandum o razumijevanju o izgradnji autoputa Brčko-Bijeljina, u dužini od 30 kilometara.

Riječ je o autoputu od Vukosavlja kod Modriče preko Brčkog do Bijeljine i prema granici sa Srbijom.

Čubrilović je nakon potpisivanja rekao da je ovo pravi trenutak da se iskoriste sredstva koja je kineska vlada usmjerila na ovaj prostor angažujući svoju građevinsku operativu. Očekuje da uslovi za izgradnju ovog autoputa budu povoljni za Srpsku.

- Memorandum vrijedi do 31. decembra ove godine i ukoliko ne bude sporazuma do tada on prestaje da važi. Takođe ukoliko ova kompanija do tada ne obezbijedi finansijsku podršku za ovaj projekat memorandum će prestati da važi - kazao je Čubrilović i dodao da je o vrijednosti projekta rano govoriti.

On je ocijenio da je kineska operativa, koja radi na prostorima bivše Jugoslavije, veoma stručna i da poštuju sve rokove.

Predstavnik kineske korporacije Zang Ksiojuan je izrazio uvjerenje da će saradnja sa Vladom RS biti kvalitetna.

- Nadam se da ćemo za tri godine pustiti u promet trasu autoputa Bijeljina-Brčko - kazao je Ksiojuan i dodao da je ova korporacija na prostoru Balkana prisutna već četiri godine.

Saglasnost

Vlada RS dala je u četvrtak saglasnost Ministarstvu saobraćaja i veza za zaključenje memoranduma o razumijevanju o realizaciji izgradnje ovog autoputa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana