Кинези желе да граде аутопут

М. Ч.
Кинези желе да граде аутопут

Бањалука - Министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић потписао је у четвртак са представницима Кинеске корпорације за путеве и мостове меморандум о разумијевању о изградњи аутопута Брчко-Бијељина, у дужини од 30 километара.

Ријеч је о аутопуту од Вукосавља код Модриче преко Брчког до Бијељине и према граници са Србијом.

Чубриловић је након потписивања рекао да је ово прави тренутак да се искористе средства која је кинеска влада усмјерила на овај простор ангажујући своју грађевинску оперативу. Очекује да услови за изградњу овог аутопута буду повољни за Српску.

- Меморандум вриједи до 31. децембра ове године и уколико не буде споразума до тада он престаје да важи. Такође уколико ова компанија до тада не обезбиједи финансијску подршку за овај пројекат меморандум ће престати да важи - казао је Чубриловић и додао да је о вриједности пројекта рано говорити.

Он је оцијенио да је кинеска оператива, која ради на просторима бивше Југославије, веома стручна и да поштују све рокове.

Представник кинеске корпорације Занг Ксиојуан је изразио увјерење да ће сарадња са Владом РС бити квалитетна.

- Надам се да ћемо за три године пустити у промет трасу аутопута Бијељина-Брчко - казао је Ксиојуан и додао да је ова корпорација на простору Балкана присутна већ четири године.

Сагласност

Влада РС дала је у четвртак сагласност Министарству саобраћаја и веза за закључење меморандума о разумијевању о реализацији изградње овог аутопута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана