Километарске колоне из правца Требиња према црногорском приморју

Срна
Километарске колоне из правца Требиња према црногорском приморју

Подгорица - Километарске колоне аутомобила чекају из правца Требиња да на граничном прелазу Ситница, према Херцег Новом, уђу у Црну Гору.

У Граничној полицији у Херцег Новом истичу да су отворене три улазне траке, да систем контроле функционише без застоја, али да су капацитети овог граничног прелаза недовољни да би био бржи проток аутомобила и путника.


"И сада, као и током љета, стварају се колоне, никако кривицом граничних служби. Гранични прелаз Ситницу користи све више туриста из региона који долазе на море и неопходно је проширење и реконструкција тог прелаза", рекли су у Граничној полицији.

Стварању колоне допринијела је и најава да се путарина на црногорској страни магистралног пута Требиње-Херцег Нови неће наплаћивати 30. и 31. децембра, као ни 1. јануара.

Додатни разлог повећаног броја аутомобила је и најава добрих провода за дочек Нове године на трговима великих градова на Црногорском приморју, од Херцег Новог до Улциња.

За дочек Нове 2018. године на трговима од Херцег Новог, Будве, Тивта, Бара до Улциња наступиће Бијело дугме, Неда Укреден, Џибони, Владо Георгијев, Сегеј Ћетковић.

У елитним хотелима у Будви и Петровцу наступаће Лепа Брена, Северина, Харис Џиновић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана