Ка­зну дне­вно за­ра­ди­ла 1.883 во­за­ча и пје­ша­ка

Срна
Ка­зну дне­вно за­ра­ди­ла 1.883 во­за­ча и пје­ша­ка

Бањалу­ка - По­ли­циј­ски слу­жбе­ни­ци Ми­нис­тар­ства уну­трашњих по­сло­ва (МУП) Ре­пу­бли­ке Српске из­да­ли су, у окви­ру акци­је "Однос во­зач - пје­шак" ко­ја је тра­ја­ла пет да­на, уку­пно 9.418 пре­кршај­них на­ло­га, одно­сно ка­зни­ли су 7.799 во­за­ча и 1.619 пје­ша­ка.

Од уку­пног бро­ја сан­кци­они­са­них во­за­ча, 5.978 је сан­кци­они­са­но због не­по­што­вања оба­ве­зе пре­ма пје­ша­ци­ма, а 1.821 због не­про­пи­сног пар­ки­рања на по­врши­на­ма на­ми­јењеним за пје­ша­ке.

Ка­да је ри­јеч о пје­ша­ци­ма, око 62 од­сто пре­кршај­них на­ло­га, одно­сно 1.003 је уру­че­но због ко­риш­ћења мо­бил­ног те­ле­фо­на или слу­ша­ли­ца у оба ува за ври­је­ме кре­тања ко­ло­во­зом, те због пре­лас­ка пу­та ми­мо обиљеже­них пје­ша­чких пре­ла­за.

Због пре­лас­ка ули­це за ври­је­ме црве­ног свје­тла за пје­ша­ке уру­че­но је 189 пре­кршај­них на­ло­га, док је због кре­тања по ко­ло­во­зу под деј­ством ал­ко­хо­ла или опој­них сред­ста­ва сан­кци­они­са­но 15 пје­ша­ка.

Акци­ја "Однос во­зач - пје­шак" тра­ја­ла је од 5. до 9. мар­та, а из МУП-а Српске по­ру­чу­ју да ће и у на­ре­дном пе­ри­оду спро­во­ди­ти по­ја­ча­не кон­тро­ле уче­сни­ка у сао­бра­ћа­ју, са акцен­том на однос во­за­ча и пје­ша­ка.

Из МУП-а по­зи­ва­ју уче­сни­ке у сао­бра­ћа­ју да по­шту­ју за­кон­ске и под­за­кон­ске про­пи­се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана