Kazne za fiktivna prebivališta u Srpskoj

D. M.
Kazne za fiktivna prebivališta u Srpskoj

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je juče građanima da u izbornoj godini ne prijavljuju fiktivna mjesta prebivališta, jer će dobiti prekršajne prijave.

- Svi načelnici policijskih uprava su dobili zadatak da izvrše kontrolu prebivališta svih onih koji su se prijavili na taj način. Ne preporučujem nikome da se zbog glasanja prijavljuje negdje, jer će sigurno dobiti prekršajne prijave - rekao je Lukač.

On je istakao da rezultati rada MUP-a za prvu polovinu 2018. godine demantuju sve priče da je narušeno stanje bezbjednosti u RS, a kao veći problem naveo je migrantsku krizu.

- Policija je od početka godine privela blizu 1.500 migranata na teritoriji RS, ali taj broj iz dana u dan raste. Ovo prerasta u krizu i mislim da postoji neorganizovanost na nivou BiH, posebno na nivou Ministarstva bezbjednosti BiH - ocijenio je Lukač.

Direktor policije RS Darko Ćulum odbacio je kao dezinformacije optužbe Davora Dragičevića da su njegovog sina Davida oteli i ubili pripadnici MUP-a RS.

- Te optužbe kroz istragu nisu potvrđene - rekao je Ćulum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana