Kapaciteti poput Zavoda “Dr Miroslav Zotović” - razvojna šansa Srpske

Srna
Kapaciteti poput Zavoda “Dr Miroslav Zotović” - razvojna šansa Srpske

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je potrebno graditi više kapaciteta kao što je banjalučki Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, jer predstavljaju razvojnu šansu Srpske kao dio zdravstvenog turizma.

Višković je naglasio da razvojna šansa Srpske može biti zdravstveni turizam, pogotovo na ovoj lokaciji okoline Banjaluke i u blizini aerodroma koji se razvija.

“Cilj nam je u narednom periodu dovesti što više gostiju koji će, osim turističkih posjeta Srpskoj, koristiti i banje”, naveo je Višković, nakon posjete banjskog kompleksa u Slatini koji je sastavni dio Zavoda “Dr Miroslav Zotović”.

On je istakao da je novi objekat Zavoda u Slatini, koji su izgradili vlastitim sredstvima, spreman za eminentne goste kojima će biti pružena usluga na evropskom nivou po povoljnim cijenama.

“Planovi menadžmenta su razvojni i Vlada će im pomoći u realizaciji, kao što je radila i do sada”, naglasio je Višković.

Direktor Zavoda Goran Talić rekao je da je premijeru pokazao nove kapacitete Zavoda i predočio ideje o radu.

“Imamo velike planove, preseljenje Ortopedije u zgradu žSlateksaž gdje bismo imali četiri nove operacione sale i 63 kreveta. To bi bio najsavremeniji objekat ortopedije na prostoru bivše BiH. Radimo i na velikoj park-šumi od 350 dunuma u kojoj će biti devet i po kilometara staza za rekreaciju i razni programi mršavljenja, a u toku je izrada projekte dokumentacije za lokaciju u Srpskim Toplicama gdje će biti napravljena najsavremenija banja”, dodao je Talić.

On je pojasnio da bi banja u Srpskim Toplicama trebalo da bude komercijalnija, da bi bila zarađena sredstva i bio rasterećen Fond zdravstvenog osiguranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana