Како је мотор украден у Чилеу стигао у Прњавор?

ATV
Како је мотор украден у Чилеу стигао у Прњавор?

Прњавор - Ако вас неко пита шта је заједничко за државу Чиле и прњаворско село Доње Гаљиповце слободно реците: мотор "Томос". Младомир Симић је остао шокиран кад је одлучио да одјави стари мотор јер више није био његово власништво.

Рутинском провјером броја шасије полиција је утврдила да је на интерполовој потјерници – и да тај број шасије заправо припада "Форду ескорду" који је украден у Чилеу 1995. године. Младомира смо затекли како у сусједном селу зида димњак на кући. Не вјерује, каже, шта га је снашло.

На питање да ли је од Интерпола побјегао на кров, Симић у шали одговара: "Да. Нисам се зезао него радим на грађевини, али чисто ми је немогуће тако нешто да се деси од "Томоса" сада ауто… и, шта ја знам, нека друга земља,да је везано за Прњавор и једно село обично”.

"Томос" је купио у Прњавору за 300 марака а недавно га је, каже, замијенио за "Веспу". Тад је и сазнао да му "Томос" годинама тражи Интерпол и да је, док га је возио по селу, лако могао бити ухапшен. Симићима су, иначе, мотори у крви па је тако Младомиров син члан локалног мото-клуба. Његова "Хонда", каже, има уредну шасију. Чилеански проблем са старим "Томосом" не може да објасни.

"Отац јесте продао шестицу. Сад не знам је ли, шта је било даље не знам. Одјавио је скоро, човјек преписивао, не знам ништа",  каже Симић.

Симић није ухапшен, јер је очигледно да је у питању нека грешка. У полицији кажу да све је тачно и да је поступак у току. Тврде да Симићев случај није једини и да је ситуација, уз моторе, честа кад су у питању трактори и радне машине које имају краће бројеве шасије. Све се ипак детаљно провјери са Интерполом.

У полицијским круговима прича се да је неко, највјероватније, прекуцао број шасије на мотору и насумично откуцао број аутомобила, не слутећи да је украден на другом крају свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана