Jovo Radukić preuzeo dužnost

S. Š.
Jovo Radukić preuzeo dužnost

Banjaluka - Vršilac dužnosti glavnog revizora RS Jovo Radukić juče je preuzeo dužnost u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora Srpske.

Radukić nije želio da govori o planovima i radu Glavne službe za reviziju, a razlog je to što je u Narodnoj skupštini RS pokrenuta procedura za izbor novog glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora.

Na sajtu Glavne službe navedeno je da je u toku revizija ukupno 18 institucija, ustanova i revizija učinka.

Radukić je od 2001. do 2006. godine radio kao vođa Tima za reviziju u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora, poslije čega je došao na mjesto pomoćnika ministra za fiskalni sistem. Narodna skupština RS imenovala ga je 22. oktobra za v.d. glavnog revizora.

Na istoj sjednici formirana je i komisija čiji je zadatak da sprovede postupak izbora glavnog revizora i njegovog zamjenika, a konkurs bi trebalo da bude raspisan krajem mjeseca.

Predsjednik Komisije za izbor revizora i zamjenika glavnog revizora Željka Stojičić rekla je da će prvi sastanak komisije biti oko 20. novembra, nakon čega će biti raspisan konkurs.

Duško Šnjegota i Darko Pejić razriješeni su dužnosti glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora nakon što su podnijeli ostavke Narodnoj skupštini RS zbog niza kritika u vezi sa podacima koje je Glavna služba za reviziju iznijela o pitanju deficita RS. Podatke revizora demantovali su u Vladi RS, ali i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana