Јово Радукић преузео дужност

С. Ш.
Јово Радукић преузео дужност

Бањалука - Вршилац дужности главног ревизора РС Јово Радукић јуче је преузео дужност у Главној служби за ревизију јавног сектора Српске.

Радукић није желио да говори о плановима и раду Главне службе за ревизију, а разлог је то што је у Народној скупштини РС покренута процедура за избор новог главног ревизора и замјеника главног ревизора.

На сајту Главне службе наведено је да је у току ревизија укупно 18 институција, установа и ревизија учинка.

Радукић је од 2001. до 2006. године радио као вођа Тима за ревизију у Главној служби за ревизију јавног сектора, послије чега је дошао на мјесто помоћника министра за фискални систем. Народна скупштина РС именовала га је 22. октобра за в.д. главног ревизора.

На истој сједници формирана је и комисија чији је задатак да спроведе поступак избора главног ревизора и његовог замјеника, а конкурс би требало да буде расписан крајем мјесеца.

Предсједник Комисије за избор ревизора и замјеника главног ревизора Жељка Стојичић рекла је да ће први састанак комисије бити око 20. новембра, након чега ће бити расписан конкурс.

Душко Шњегота и Дарко Пејић разријешени су дужности главног ревизора и замјеника главног ревизора након што су поднијели оставке Народној скупштини РС због низа критика у вези са подацима које је Главна служба за ревизију изнијела о питању дефицита РС. Податке ревизора демантовали су у Влади РС, али и представници Међународног монетарног фонда у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана