Још се не зна шта ће бити на мјесту старе хирургије у Бањалуци

ATV
Још се не зна шта ће бити на мјесту старе хирургије у Бањалуци

Још се не зна ша ће се градити на атрактивној локацији на мјесту старе хирургије у Бањалуци, која је, након 40 година, пресељена у нови дио Универзитетско клиничког центра на Паприковцу.

У Градској управи засад кажу да је преднацрт плана тог дијела града стигао у Одјељење за просторно планирање, али да конкретни договори тек предстоје.

"Што смо ми имали инсистирање као Градска управа то је једна улица која се пробија од стране Поликлинике према Гимназији и то је улица која значи граду, а што се тиче хирургије она је подијељена на пословну зону и стамбену док сједнемо, градоначелник и градски архитекта видјећемо сигурно у преднацрту и идемо с тим даље", истакао је Слободан Станаревић, начелник Одјељења за просторно планирање у Градској управи.

Земљиште на коме се налазила бивша хирургија у власништву је Универзитетско клиничког центра. Ни они се, за сада, нису превише бавили са тим шта ће да никне на једној од најатрактивнијих локација у граду. Приоритет им је био да се што прије преселе у нове савремено опремљене просторије, а о старима ће тек да размисле, поручује први човјек Клиничког центра.

"Није нам још то на дневном реду имамо још ту старих уређаја и имамо економску службу, наш приоритет је Паприковац, а то ће доћи на ред", истакао је Владо Ђајић, директор УКЦ Републике Српске. 

Раније се у Градској управи помињало да би на овом мјесту добро дошао хотел, као и стамбене или пословне зграде, али и паркинг ради растерећења саобраћаја. Једино су тврдили да тржни центар није опција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана