“Јесењи сајам” у Бањалуци окупља 120 излагача

Милијана Латиновић
“Јесењи сајам” у Бањалуци окупља 120 излагача

Бањалука - “Бањалучки велесајам” у четвртак отвара врата за 120 излагача који ће се посјетиоцима представити на 100 штандова у оквиру “Јесењег сајма 2018”.

Директор “Бањалучког велесајма” Драгољуб Бојанић рекао је да су и на овогодишњем сајму, 22. по реду, обједињене три међународне манифестације, и то Сајам лова, риболова, екологије и спорта ЛОРИМЕС, Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије АГРОС и Сајам туризма и угоститељства. Сајам ће свечано бити отворен у 11 часова, а цијена улазнице је двије марке, осим за организоване посјете ученика, студената и пензионере, који не плаћају улаз.

- Приводимо крају припреме и, осим излагача из РС и ФБиХ, очекујемо и излагаче из Србије, Хрватске и Словеније. Први пут ове године у оквиру сајма биће одржано такмичење сјекача-моториста које организују “Шуме Републике Српске” - истакао је Бојанић.

Додао је да ће у оквиру сајма бити организован и традиционални Куп у лову на грабљивице.

- Биће промовисана македонска вина, а представиће се и туристичке организације из Лакташа, Мркоњић Града и многи други. На штанду Ловачког савеза РС биће представљени и оцјењивани ловачки трофеји, а сајам ћемо завршити традиционалном ловачко-риболовачком вечером - рекао је Бојанић.

Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић истиче да ће се савез представити у пуном капацитету.

- На нашим штандовима биће изложени трофеји дивљачи високотрофејне вриједности. Показаћемо посјетиоцима да веома добро газдујемо у нашим ловиштима. Представићемо све оно што радимо. У сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у ловишта постављамо 36 посебних високих чека, више од 200 хранилица и 400 камера. Сајамска понуда ће бити самим тим богатија јер ћемо кроз фотографије и трофеје представити све што радимо - рекао је Минић.

Додао је да на сајму очекују и госте из Србије, Хрватске и Мађарске, а отварању манифестације, каже Минић, присуствоваће и прва дама Ловачког савеза РС.

Јесењи сајам биће отворен до 18. новембра, а посјетиоци ће имати прилику да обилазе штандове од 10 до 19 часова.

Покровитељи

Драгољуб Бојанић је истакао да су покровитељи овогодишњег “Јесењег сајма” Ловачки савез РС и “Шуме РС”. Медијски покровитељ манифестације је “Глас Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана