Jednostavnije procedure za medicinsku rehabilitaciju

Srna
Jednostavnije procedure za medicinsku rehabilitaciju

Banjaluka - Fond zdravstvenog osiguranja RS od naredne godine maksimalno je pojednostavio proceduru ostvarivanja prava na produženu medicinsku rehabilitaciju, koju će moći da ostvaruju sva djeca do 18 godina, kojima je potrebna rehabilitacija bez komisijskog odlučivanja i ograničavanja trajanja.

Od naredne godine djeci do 18 godina će biti odobrena rehabilitacija samo na osnovu uputnice porodičnog doktora koja se izdaje na prijedlog specijaliste određene grane medicine, navedeno je u saopštenju Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

Fond je maksimalno pojednostavio proceduru ostvarivanja prava na medicinsku rehabilitaciju za djecu koja imaju dijagnoze predviđene pravilnikom fonda, poput cerebralne paralize i drugih, kako bi bilo olakšano i roditeljima i djeci da pravovremeno i na što brži i jednostavniji način ostvare ovo pravo. U slučajevima posttraumatskih stanja, odnosno preloma kod djece, omogućeno je da djeci bude obezbijeđen direktan pristup rehabilitaciji i nakon vanbolničkog zbrinjavanja. Izmjenama pravilnika povećan je i broj dana predviđen za medicinsku rehabilitaciju za određene bolesti i stanja. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana