Једноставнија промјена љекара до краја године

Д. С.
Једноставнија промјена љекара до краја године

Бањалука - Становници Српске од 2. октобра па до краја децембра имају могућност да промијене љекара породичне медицине, педијатра или гинеколога, на брз и једноставан начин, а без навођења разлога због чега желе да их лијечи неко други.

Како су објаснили у Фонду здравственог осигурања РС у прошлој години у редовном термину другог љекара је изабрало 18.470 осигураника.

- Сви који су незадовољни својим докторима или из неког другог разлога желе да промијене љекара требало би да то учине до краја године. Љекара је могуће промијенити и мимо за то предвиђеног периода, али само у одређеним околностима, односно неопходно је навести оправдан разлог промјене - казали су у Фонду.

Становници за тим породичне медицине могу да се региструју у домовима здравља или у приватним амбулантама породичне медицине са којима је Фонд потписао уговор.

- Родитељи дјецу до шест година могу да региструју код изабраног педијатра, а жене старије од 15 година могу да се евидентирају код свог гинеколога и да код њега одлазе директно, без упутнице - нагласили су у Фонду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана