Једанаестогодишњак из Бањалуке оперисан, прогнозе за очување вида преурањене

Једанаестогодишњак из Бањалуке оперисан, прогнозе за очување вида преурањене 19.12.2017 10:20 | А. Ј. Р.

Бањалука - Једанаестогодишњак из Бањалуке који је задобио тешку повреду лијевог ока прошле седмице током експлозије петарде у стакленој боци пребачен је јуче у Београд, гдје је и оперисан.

У Универзитетском клиничком центру (УКЦ) РС су појаснили да је пацијент премјештен у београдску Клинику „Милош“ због оперативног захвата који је обавио еминентни европски стручњак из области трауматологије ока Ференц Кун.

- Због комплексности повреде дубоких очних структура и присуства бројних страних тијела у оку, која су приликом захвата одстрањена, стање на повријеђеном оку и даље је веома тешко, али опште стање дјечака је добро. Прогнозе у вези са очувањем видне функције повријеђеног ока и даље су преурањене - истакли су у УКЦ.

Из Фонда здравственог осигурања (ФЗО) РС јуче су саопштили да ће у потпуности финансирати лијечење овог дјечака у здравственој установи у Србији. 

- Будући да интервенцију која му је неопходна није било могуће извести у здравственим установама у Српској, крајем прошле седмице смо одобрили његово лијечење у Србији и трошкове ћемо у потпуности финансирати - саопштено је из Фонда.

Претходно су спортска легенда из Бањалуке Борис Врховац и фудбалер Владан Грујић покренули хуманитарну акцију „Сви за Филипа“ да би, продајом дресова славних српских спортиста, прикупили 4.500 евра за операцију Филипа Милојевића. © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица