Jahorina idealna za odmor 365 dana

Anita Janković-Rečević
Jahorina idealna za odmor 365 dana

Istočno Sarajevo - Ljubitelji prirode koji idealan odmor zamišljaju na čistom planinskom vazduhu daleko od gradskih ulica i vrelih plaža imaju priliku da ljetuju na olimpijskoj ljepoticu Jahorni, koja je za posjetioce u ljetnim mjesecima pripremila pregrš zabavnih sadržaja.

Vizija Olimpijskog centra (OC) Jahorina je da planina vrvi od posjetilaca 365 dana u godini, a u skladu sa planovima o organizovanju turističkih sadržaja tokom cijele godine proteklog vikenda otvorena je ljetna sezona festivalom “Jahorina 365 fest”.

- Festival je prvi u nizu događaja i aktivnosti koje smo pripremili za posjetioce Jahorine tokom ovog ljeta, koji je bio spoj zabavnih i sportskih manifestacija. Posebnu pažnju na festivalu izvali su koncerti Severine i Petra Graše, kao i domaćeg benda Leksinton - rekao je direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnajić. Istakao je da će posjetioci tokom cijelog ljeta svaki dan imati priliku da uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji biciklima, kao i spuštanju tjubing stazom. Dodao je da predano rade da obogate adrenalinske i zabavne sadržaje, kao i da ožive vrh planine, gdje će pored novog jezera na Poljicama urediti prostor za šetnju i odmor. 

- Na Jahorini ćemo tokom ljeta imati i veliki broj priprema za sportiste, kao i razne kongrese koji su dogovoreni. Ogranizovaćemo i razne promocije, a imamo romantične pakete, porodične, kao i pakete sa ljubimcima - rekao je Ljevnaić. Krajem jula planirana je velika međunarodna trka Jahorina Ultra Trail, a OC radi i na regionalnom uvezivanju.

 - Napravili smo zajedničku kartu sa Sanilendom, a pregovaramo i sa Gondolom Sarajevo - istakao je Ljevnaić.

Ljetni buking je, kako kaže, više nego odličan jer imaju najavljene velike grupe gostiju iz zemalja regiona.

- Najviše turista imaćemo iz naše zemlje, zatim iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, i svi oni Jahorinu smatraju kao idealnu destinaciju za sportske pripreme, kampove, turnire i razne konferencije - naveo je Ljevnaić. 

Odlična reklamna kampanja privukla je veći broj gostiju, a pojavile su se nove grupe turista iz različitih zemalja svijeta kojima Jahorina ranije nije bila interesantna.

  • Zadatak rukovodstva centra je da nijedan od potencijala, koje Jahorina posjeduje, ne bude zanemaren na čemu smo intenzivno radili u prethodnom periodu. Nakon unapređenja infrastrukture i imidža povećano je interesovanje za kupovinu zemljišta na planini čija je vrijednost drastično podignuta - rekao je Ljevnajić.

Zima i proljeće

Iza OC “Jahorina” je najuspješnija zimska sezona ikada do sad, a zavidne rezultate ostvarili su i tokom proljeća.

- U zimskoj sezoni smo imali rekordan broj gostiju, tačnije 185.000 skijaša koji su ostvarili 1,5 miliona vožnji. Pripreme za narednu zimsku sezonu u punom su jeku i Jahorina je trenutno veliko gradilište jer je u toku izgradnja objekata kod hotela “Vučko”, “Termag” i “Bistrica”. Takođe, tokom proljetne sezone, od aprila do juna ostvareno je oko 13.500 noćenja, što predstavlja porast od 53 odsto u odnosu na isti period lani - rekao je Dejan Ljevnaić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana