Јахорина идеална за одмор 365 дана

Анита Јанковић-Речевић
Јахорина идеална за одмор 365 дана

Источно Сарајево - Љубитељи природе који идеалан одмор замишљају на чистом планинском ваздуху далеко од градских улица и врелих плажа имају прилику да љетују на олимпијској љепотицу Јахорни, која је за посјетиоце у љетним мјесецима припремила прегрш забавних садржаја.

Визија Олимпијског центра (ОЦ) Јахорина је да планина врви од посјетилаца 365 дана у години, а у складу са плановима о организовању туристичких садржаја током цијеле године протеклог викенда отворена је љетна сезона фестивалом “Јахорина 365 фест”.

- Фестивал је први у низу догађаја и активности које смо припремили за посјетиоце Јахорине током овог љета, који је био спој забавних и спортских манифестација. Посебну пажњу на фестивалу извали су концерти Северине и Петра Граше, као и домаћег бенда Лексинтон - рекао је директор ОЦ “Јахорина” Дејан Љевнајић. Истакао је да ће посјетиоци током цијелог љета сваки дан имати прилику да уживају у панорамској вожњи шестосједом, шетњи и вожњи бициклима, као и спуштању тјубинг стазом. Додао је да предано раде да обогате адреналинске и забавне садржаје, као и да оживе врх планине, гдје ће поред новог језера на Пољицама уредити простор за шетњу и одмор. 

- На Јахорини ћемо током љета имати и велики број припрема за спортисте, као и разне конгресе који су договорени. Огранизоваћемо и разне промоције, а имамо романтичне пакете, породичне, као и пакете са љубимцима - рекао је Љевнаић. Крајем јула планирана је велика међународна трка Јахорина Ултра Траил, а ОЦ ради и на регионалном увезивању.

 - Направили смо заједничку карту са Санилендом, а преговарамо и са Гондолом Сарајево - истакао је Љевнаић.

Љетни букинг је, како каже, више него одличан јер имају најављене велике групе гостију из земаља региона.

- Највише туриста имаћемо из наше земље, затим из Србије, Црне Горе и Хрватске, и сви они Јахорину сматрају као идеалну дестинацију за спортске припреме, кампове, турнире и разне конференције - навео је Љевнаић. 

Одлична рекламна кампања привукла је већи број гостију, а појавиле су се нове групе туриста из различитих земаља свијета којима Јахорина раније није била интересантна.

  • Задатак руководства центра је да ниједан од потенцијала, које Јахорина посједује, не буде занемарен на чему смо интензивно радили у претходном периоду. Након унапређења инфраструктуре и имиџа повећано је интересовање за куповину земљишта на планини чија је вриједност драстично подигнута - рекао је Љевнајић.

Зима и прољеће

Иза ОЦ “Јахорина” је најуспјешнија зимска сезона икада до сад, а завидне резултате остварили су и током прољећа.

- У зимској сезони смо имали рекордан број гостију, тачније 185.000 скијаша који су остварили 1,5 милиона вожњи. Припреме за наредну зимску сезону у пуном су јеку и Јахорина је тренутно велико градилиште јер је у току изградња објеката код хотела “Вучко”, “Термаг” и “Бистрица”. Такође, током прољетне сезоне, од априла до јуна остварено је око 13.500 ноћења, што представља пораст од 53 одсто у односу на исти период лани - рекао је Дејан Љевнаић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана