“Јафа Игре без граница”: Промоција спорта кроз игру и забаву

Анита Јанковић-Речевић
“Јафа Игре без граница”: Промоција спорта кроз игру и забаву

Бањалука - Највеселији караван “Јафа Игре без граница” који промовише спорт и здрав начин живота те доноси одличну забаву током викенда биће одржан у Бијељини и Брчком, а организатори позивају малишане и њихове родитеље да им се придруже и уживају у богатом програму који су за њих припремили.

Спортско-забавна манифестација “Јафа Игре без граница”, коју организује Удружење грађана “Адастра”, у Бијељини ће бити одржана у суботу у Основној школи “Вук Караџић” од 11 до 15 часова, а у Брчком у сали Техничке школе у недјељу од 13 до 17 часова.

У оба града учествоваће око 1.000 основаца, који ће се предвођени капитенима такмичити у пет дисциплина и четири узрасне групе. У забавним играма малишани ће показати брзину, спретност и склоност ка тимском раду, те на тај начин вршњацима послати поруку колико је важан спорт, физичка активност и здрави стилови живота. На манифестацији ће наступити и малишани са потешкоћама у развоју из Бијељине и Брчког, којима ће бити дониран дио средстава.

Аутор спортског садржаја “Јафа Игара без граница” Пеђа Савић каже да су основни циљеви ове манифестације дружење, забава, те веома битна физичка активност и здраво одрастање малишана.

- У жељи да обогатимо спортско-рекреативни, али и забавни садржај у градовима у БиХ, те да у ери дигиталних медија покушамо омасовити спорт, кроз ове забавне игре сваком дјетету омогућавамо да се бави спортом. Игре, које су помно осмислили стручњаци из области спорта и здравства, прилагођене су сваком узрасту - нагласио је Савић.

Координатор пројекта Жељка Гајић рекла је да у “Јафа Играма без граница” подједнако уживају и родитељи и дјеца. 

- Здравље дјеце треба да буде приоритет, а битан аспект здравља је физичка активност. Важно је да се дјеца окупе око заједничке идеје, те да се на забаван начин промовише спорт и тимски рад - поручила је Гајићева.

Истакла је да ништа не би било могуће без спонзора који су препознали вриједности које промовише ова дјечија манифестација, те да је једна од најугледнијих компанија у региону “Јафа” њихов генерални спонзор.

Велики пријатељ манифестације је и компанија “м:тел”, која је за све учеснике у Бијиљини и Брчком припремила мноштво креативних садржаја.

- Драго нам је што имамо прилику да подржимо догађај који развија тимски, социјални и такмичарски дух код дјеце - рекла је портпарол “м:тела” Милица Кондић. 

Осим такмичења, присутне у Бијељини и Брчком очекује богат ревијални програм, креативне радионице, те слатки и освјежавајући кутак, које су припремили спонзори. Улаз је бесплатан за све посјетиоце, а обезбијеђене су и награде за побједнике, као и утјешне награде.

Осам градова

Прве “Игре без граница” одржане су у децембру 2018. у  Бањалуци.

- Одлучили смо да направимо истински бренд и игре ове године организујемо у осам градова у БиХ. Овогодишње “Игре” до сада су одржане у Прњавору и Тузли, а након Бијељине и Брчког, овај догађај биће одржан  29. септембра у Требињу, 13. октобра у Мостару, 24. новембра у Сарајеву, те 15. децембра у Бањалуци - навели су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана