Izostanci studenata biće opravdani

D. S.
Izostanci studenata biće opravdani

Banjaluka - Studentima koji žive u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci, a nisu u mogućnosti da dođu na predavanja iduće sedmice, biće opravdani izostanci.

Ovo je juče odlučeno na sjednici Senata Univerziteta u Banjaluci, nakon što je Studentski parlament ove visokoškolske ustanove to zatražio na zahtjev studenata koji su morali da se vrate svojim kućama, jer su njihove sobe poplavljene nakon nevremena protekle sedmice.

Predsjednik Studentskog parlamenta Željko Sladojević istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da bi sanacija paviljona tri trebalo da bude danas završena.

- Studenti iz prva dva paviljona biće većinom smješteni u trećem i četvrtom paviljonu, a na raspolaganju će im biti i Srednjoškolski dom Banjaluka - kazao je Sladojević.
Dodao je da će zbog toga cijena smještaja u trećem i četvrtom paviljonu biti prepolovljena, dok studenti iz prva dva objekta, koji tu budu smješteni, neće plaćati smještaj.

Predstavnici Studentskog parlamenta i Unije studenata RS istakli su da ove organizacije ne stoje iza protesta koji su najavljeni za nedjelju.

Predsjednik Unije studenata RS Ratko Savić istakao je su putem društvenih mreža saznali za proteste studenata, između ostalog, zbog povećanja akciza na gorivo.

- Nemam informaciju ko je organizator tih protesta. Administratori događaja su očigledno lažni profili - kazao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana