Измјене цијена за превоз путника возом

Срна
Измјене цијена за превоз путника возом

Добој, - Из компаније Жељезнице Републике Српске /ЖРС/ саопштили су да од сутра ступају на снагу измијењени тарифско-комерцијални услови код превоза путника у унутрашњем и међуентитетском саобраћају.

Из ЖРС-а наводе да се у унутрашњем саобраћају, умјесто тарифских километара, од ноћас у поноћ уводе стварна километарска растојања, тако да је даљинар са стварним одстојањима од сада мјеродаван у свим врстама саобраћаја - унутрашњи, међуентитетски и међународни.


Од сутра важе и нови додаци за брзи и пословни воз, нови додаци за карте издате у возу и нови износ накнаде за резервацију сједишта, нижи од досадашњих.

Тако ће путници у унутрашњем саобраћају умјесто три КМ, колико су плаћали додатак за брзи воз, од сада за тај додатак издвајати 1,50 КМ. Уколико нису стигли да карту за било коју врсту саобраћаја купе на жељезничкој станици, могу је купити код кондуктера уз додатак од три КМ, а ако се не јаве кондуктеру додатак је пет КМ.

Из ЖРС-а појашњавају да су додаци по том основу до измјена тарифско-комерцијалних услова били 7,50 КМ и 15,00 КМ. Накнада за резервисање сједишта, са 1,50 КМ у унутрашњем и три марке у међународном саобраћају, смањена је на једну КМ.

Таблице цијена за унутрашњи саобраћај су нове и прилагођене су преласку на даљинар са стварним одстојањима, па су због смањења километарских удаљености повећане зонске цијене.

“Проведене мјере нивелације цијена су имале за резултат да је на највећем дијелу релација цијена карте остала приближно иста или је благо појефтинила, зависно од ранга воза, док је само на мањем броју релација незнатно поскупила”, наводе из ЖРС.

Тако на релацији Добој–Бањалука нова цијена карте за локални путнички воз износи 8,60 КМ, а брзи 10,10 КМ, у односу на досадашњих 8,40 КМ, односно 11,40 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана