Измирени сви дугови према послодавцима

А. Ј. Р.
Измирени сви дугови према послодавцима

Бањалука - Јавни фонд за дјечију заштиту РС послодавцима за накнаду плата за вријеме коришћења породиљског одсуства мјесечно исплаћује око 2,3 милиона КМ, а сва претходна дуговања према приватном и јавном сектору су измирена.

Истакли су ово у Фонду за дјечију заштиту и додали да редовно извршавају све обавезе из области дјечије заштите.

- Дуговања која смо имали претходних година постепено смо смањивали и данас смо у ситуацији да из текућих прихода и редовних трансфера из републичког буџета редовно измирујемо све обавезе, тако да немамо дуговања за накнаду плата за породиље - рекли су у фонду. Истакли су да право на рефундацију накнада за плате за вријеме коришћења породиљског одсуства имају искључиво послодавци који испуњавају све услове прописане Законом о дјечијој заштити.

Предсједник Уније удружења послодаваца РС Драгутин Шкребић истиче да послодавци нису у потпуности задовољни на који начин је ријешено финансирање породиљског одсуства, али да ће издржати до 2020. године када би оно требало у потпуности да пређе на терет Фонда дјечије заштите. Додао је да су већ видљиви помаци када је ријеч о споразуму о измирењу дугова који је Унија потписала са Фондом здравственог осигурања РС.

- Реални сектор је већ почео да уплаћује дуговања и надам се да ће договор бити поштован - рекао је Шкребић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана