Izabrano predsjedništvo Organizacije starješina VRS

Srna
Izabrano predsjedništvo Organizacije starješina VRS

Bijeljina - Na Izbornoj skupštini Regionalnog odbora Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Bijeljina sinoć je izabrano rukovodstvo, utvrđeni ciljevi i akcioni plan djelovanja, a sve pod motom "Čast je služiti Otadžbini".

Za predsjednika Skupštine izabran je general Petar Mlađenović, a njegov zamjenik je Risto Aleksić.

U Predsjedništvo Regionalnog odbora Organizacija starješina /OSTA/ Vojske Republike Srpske izabrano je devet članova.

Za predsjednika Regionalnog odbora Bijeljina izabran je major Jovica Marković iz Lopara, a za potpredsjednika major Vlado Simić.

Organizacija starješina podržala je večeras i Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske u Narodnoj skupštini.

Skupština je jednoglasna u stavu da je Organizacija starješina Vojske Republike Srpske dio Boračke organizacije, te da je nepotrebna i kontraproduktivna propaganda, koja se protiv nje, kako su istakli, vodi iz vrha Boračke organizacije.

Obraćajući se prisutnima na Skupštini predsjednik Organizacije starješina Milovan Milutinović istakao je da je ovo nestranačka i nevladina organizacija čije su aktivnosti usmjerene prioritetno na očuvanje rezultata proteklog otadžbinskog rata i Republike Srpske, kao najveće slobodarske tekovine.

"Naše aktivnosti su usmjerene i na jačanje svijesti i patriotizma kao i na očuvanje ugleda i časti srpskog naroda, njegovih vojski, a time i Vojske Republike Srpske, kao nosioca njenog stvaranja", rekao je Milutinović.

Regionalni odbor organizacije vojnih starješina Bijeljina pokriva i Lopare, Ugljevik i Brčko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana