Изабрано предсједништво Организације старјешина ВРС

Срна
Изабрано предсједништво Организације старјешина ВРС

Бијељина - На Изборној скупштини Регионалног одбора Организације старјешина Војске Републике Српске Бијељина синоћ је изабрано руководство, утврђени циљеви и акциони план дјеловања, а све под мотом "Част је служити Отаџбини".

За предсједника Скупштине изабран је генерал Петар Млађеновић, а његов замјеник је Ристо Алексић.

У Предсједништво Регионалног одбора Организација старјешина /ОСТА/ Војске Републике Српске изабрано је девет чланова.

За предсједника Регионалног одбора Бијељина изабран је мајор Јовица Марковић из Лопара, а за потпредсједника мајор Владо Симић.

Организација старјешина подржала је вечерас и Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске у Народној скупштини.

Скупштина је једногласна у ставу да је Организација старјешина Војске Републике Српске дио Борачке организације, те да је непотребна и контрапродуктивна пропаганда, која се против ње, како су истакли, води из врха Борачке организације.

Обраћајући се присутнима на Скупштини предсједник Организације старјешина Милован Милутиновић истакао је да је ово нестраначка и невладина организација чије су активности усмјерене приоритетно на очување резултата протеклог отаџбинског рата и Републике Српске, као највеће слободарске тековине.

"Наше активности су усмјерене и на јачање свијести и патриотизма као и на очување угледа и части српског народа, његових војски, а тиме и Војске Републике Српске, као носиоца њеног стварања", рекао је Милутиновић.

Регионални одбор организације војних старјешина Бијељина покрива и Лопаре, Угљевик и Брчко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана