Историја Републике Српске - Камен темељац за будуће генерације

В. К.
Историја Републике Српске - Камен темељац за будуће генерације

Бањалука - је прва књига која свједочи о борби српског народа, настанку и стварању РС и представља својеврсни историјски приказ кретања на овим просторима.

Књигу су јуче у Бањалуци представили предсједник Српске Милорад Додик и историчар из Београда Чедомир Антић, који је, уз политиколога Ненада Кецмановића, један од аутора.

- Ово је важан документ који треба да свједочи о временима и кретањима и готово сталним историјским захтјевима Срба да се на овим просторима одразе у ономе што данас имамо, а то је стварање и развој Српске. До краја године би требало да књига буде преведена и на енглески језик. Почетком идуће године би требало да буде одштампан одређени број примјерака који би нашао мјесто у институцијама РС, школама и библиотекама - рекао је Додик и додао да ће се књига наћи и у кабинетима представника РС у заједничким институцијама на нивоу БиХ. 

Антић је нагласио да је књига припремана мјесецима и да је у њој дат преглед ствари онако како су се и дешавале. Поручио је да књига не само да представља историју Српске, већ је посебан сегмент посвећен дешавањима на територији данашње РС током вијекова.

- Посебан сегмент посвећен је Првом и Другом светском рату, геноциду који је извршен над српским народом. Значајан део књиге је посвећен борби српског народа за борбу за своја права, стварање Српске и даљи њен развој - рекао је Антић.

Издавач је Српска књижевна задруга.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана