Истина адут за повјерење

Драгана Келеч
Истина адут за повјерење

Бањалука - "Глас Српске" који је најстарији дневни лист у Републици Српској и БиХ данас прославља 71. годишњицу свог рада и постојања.

Историја новинарства у РС и БиХ кренула је од првог броја "Гласа" штампаног 31. јула 1943. године у Жупици, код Прекаје, надомак Дрвара.

Данас је "Глас Српске" најугледнији и најтиражнији дневни лист чије је сједиште у Српској, а у својој уређивачкој и економској трансформацији, као и жељи да буде у корак са осталима, значајно је ојачан и освјежен новим кадром.

Са новим идејама у самом садржају и графичком дизајну значајан напредак постигнут је послије приватизације 2008. године. Посебан квалитет "Гласа Српске" је традиционално добра сарадња са читаоцима и обострано повјерење које гајимо деценијама.

Највећа награда за труд запосленима у овом дневном листу стиже од вјерних читалаца, којих је сваким даном све више, и који су најзаслужнији за то што смо данас у самом врху новинарства ове земље. Редакцију "Гласа" води главни и одговорни уредник Борјана Радмановић-Петровић, а помаже јој њен замјеник Саша Чавраг, уредници рубрика, новинари, дописници, као и лектори и техничка припрема која креативношћу увијек настоји да буде у корак с временом.

Спајајући два вијека "Глас Српске" је са својим народом проживио бројне потресе и превирања и опстао заједно са њим. Већ тридесетак година излази као дневни информативно-политички лист.

Поводом седам деценија постојања "Гласа Српске" лани је предузеће "Поште Српске" пустило у продају поштанске марке "70 година Гласа". Мотив на поштанској марки је био новински чланак. Вјерни читаоци тада су добили и на поклон специјални додатак "Гласа Српске" на 200 страна.

Орден части

Предсједник РС Милорад Додик лани је редакцији "Гласа Српске" поводом 70 година постојања уручио Орден части са златним зрацима, што је четврти орден који је овај лист добио у својој историји. У више наврата "Глас Српске" је одликован и Орденом заслуга за народ са сребрним зрацима СФР Југославије, Орденом Његоша првог реда и Орденом заставе РС са сребрним вијенцем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана