Ispravljena greška na spomeniku poginulim borcima

M. L.
Ispravljena greška na spomeniku poginulim borcima

Banjaluka - Nakon što je "Glas Srpske" objavio tekst da je u banjalučkom naselju Lauš umjesto imena heroja na spomenik uklesano ime njegovog živog brata, greška je u petak ispravljena.

Na spomeniku u dvorištu crkve na Laušu, umjesto imena Gordona Ajdera, koji je poginuo spasavajući saborca, bilo je uklesano ime njegovog brata Gorana. Spomenik je trebalo da bude otkriven 19. oktobra.

- Greška je ispravljena. S obzirom na to da spomenik još nije završen, nismo ga preuzeli i sigurno je da bismo grešku koja se potkrala otklonili na vrijeme - kazao je u petak predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Banjaluka Goran Rogić.

Katastrofalna greška, koja se, kako tvrde nadležni, potkrala, otvorila je rane majke Anđe i oca Vojislava koji su se s tugom na licima prisjetili posljednjih riječi njihovog prvenca.

- Odoh ja mama u rat. Ne mogu da gledam da moj otac i drugari trunu u rovu, da ti majko i brat nemate šta da jedete, a ja da studiram - kazao je Gordon prije nego što je dao život za RS. 

Grešku na spomeniku slučajno je primijetio njegov brat Goran dok je šetao sa sinom pored crkve i kazao da je sramota da čelnici nemaju vremena da provjere ime i prezime borca koji je odlikovan više puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana