Isplata naknada za odlikovane borce u naredna dva dana

Srna
Isplata naknada za odlikovane borce u naredna dva dana

Banjaluka - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović očekuje da će do kraja januara biti isplaćene naknade za odlikovane borce.

Raspolažem informacijom iz Ministarstva finansija Republike Srpske da je ovo stavljeno u prioritet isplate shodno prilivu novčanih sredstava u budžet Srpske", rekao je Savanović danas novinarima u Banjaluci.

Savanović kaže da će resorno ministarstvo, kroz mjere Ekonomske politike Vlade Republike Srpske za ovu godinu koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, nastojati da u Srpskoj oživi proizvodnju i podigne je na viši nivo, a boračka populacija će imati prioritet u zapošljavanju.

Kada je riječ o hapšenju osumnjičenih lica srpske nacionalnosti za počinjene ratne zločine, Savanović je rekao da resorno ministarstvo traži način kako da pomogne tim ljudima.

"U vezi sa ovim pitanjem postoji dobra volja kod svih institucija Republike Srpske, ali tražimo načina za njihovu pravnu zaštitu, te  materijalno zbrinjavanje njihovih porodica koliko je to moguće", istakao je Savanović.  

Savanović je rekao da je upoznat o problemu održivosti Doma penzionera Banjaluka.

"Mislim da prethodni menadžment Doma penzionera Banjaluka nije bio odgovoran i da je svojim nečinjenjem doveo do ove situacije. Novi menadžment Doma penzionera na čelu sa Đurom Crnomarkovićem pokušava nešto, ali su dubioze velike da bi to za kratko vrijeme dalo rezultate", rekao je Savanović.

On ističe da je Dom penzionera u Trebinju očit primjer održivosti.

"Nema nijednog razloga da uz odgovoran menadžment i domaćinsko ponašanje Dom penzionera u Banjaluci ne bude samoodrživ i da funkcioniše na ekonomskim osnovama", zaključio je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana