Интернет и кабловска мрежа Елта-Кабела у Бањауци поново функционише

Глас Српске
Интернет и кабловска мрежа Елта-Кабела у Бањауци поново функционише

Бањалука – Након што су корисници оператера Елта-Кабела из Бањалуке остали без интерента и телевизијског сигнала, систем је поново профункционисао до поноћи.

У саопштењу из Елта-Кабела наводе да је  извршено је насилно пресјецање главног кабла који кабловском телевизијом напаја највећи дио корисничке мреже Елта-Кабела у Бањалуци, због чега је највећи дио корисника у Бањалуци остао без кабловске телевизије и интернета.

Како је наведено у Елта-Кабелу, све расположиве екипе моментално су изашле на интервенцију и квар је саниран, па су корисници добили КАТВ и интернет сигнал у периоду између 22:00 и 24:00 часа (како су влакна спајана, тако су поједини дијелови града добијали слику).

„Корисницима се извињавамо због овог немилог инцидента који је ван наше контроле, имајући у виду да по природи ствари, јавне инфраструктуре није могуће заштити од оваквих и сличних догађаја, јер се километрима простиру под јавним површинама. Од добојских поплава 2014. Елта-Кабел до данас никада није имао оволику хаварију, која је проузроковала огроман број позива на све наше доступне бројеве и заблокирала све телефонске линије и поред ангажованог додатног људства. Нажалост, овај инцидент се десио у веома незгодном моменту, када је највећи дио грађана био пред ТВ екранима, па  разумијемо у коликој мјери су корисници негативно погођени овом ситуацијом, која је ван наше контроле, те их због тога молимо за разумијевање” – наведено је у Елта-Кабелу.

Такође, како је потврђено, на терену је извршен полицијски увиђај, па ће више информација о разлозима овог прекида бити на располагању у наредним данима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана