Именовани тужиоци у Тужилаштву БиХ

Срна
Именовани тужиоци у Тужилаштву БиХ

Сарајево - Младен Фуртула, Игор Дубак, Сенад Осмић и Ахмед Мешић именовани су данас на позицију тужиоца у Тужилаштву БиХ, саопштено је из ВСТС-а.

На данашњој сједници ВСТС-а на нивоу Федерације БиХ за главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона именован је Томислав Љубић, док је Фадила Амиџић именована за главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона.

При доношењу Одлуке о именовању, ВСТС је узео у обзир критеријуме као што су стручно знање, радно искуство и радни резултати, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује.

У обзир је узет и однос са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристрасности и угледа, те искуства на руководећим пословима.

ВСТС приликом именовања примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 10. јуна, док нови мандат главним тужиоцима Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона и Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона почиње са даном доношења одлуке о именовању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана