Именовани тужиоци, судије, стручни сарадници и предсједник суда

Срна
Именовани тужиоци, судије, стручни сарадници и предсједник суда

Сарајево - Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ именовао је Слађану Марић и Небојшу Матовића за тужиоце Окружног јавног тужилаштва Приједор, саопштено је из ове институције.

За судије Општинског суда у Сребренику именовани су Ален Лукач, Милада Топчић и Атифа Заимовић, док је за вршиоца дужности предсједника тог суда именован Мухамед Вејзовић.

На позицију стручних сарадника Општинског суда у Сарајеву именовани су Ивана Шараба и Ирма Мустафић.

За стручног сарадника Општинског суда у Горажду именован је Аднан Херцег, а за стручног сарадника Општинског суда у Широком Бријегу Јелена Гавран.

При доношењу одлуке о именовању ВСТВ БиХ је узео у обзир критеријуме, попут стручног знања, радног искуства и резултата, досадашњих резултата у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује кандидат, однос са радним колегама, понашања ван посла те професионалне непристраности и угледа.

Приликом именовања, ВСТВ БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова, наводи се у саопштењу.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 1. децембра, док мандат вршиоца дужности предсједника Општинског суда у Сребренику почиње 12. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана